A hétvégi program, és a fogszabályozó hátránya

Hosszas rábeszélés útján rá tudtam venni a barátaimat, hogy menjünk el egy öntödébe, mert pont láttam, hogy lesz ilyen bemutató napjuk Vácott, ahová minden érdeklődőt várnak. Nem volt hozzá sok kedvük, de megígérték, hogy a következő programot én találhatom ki, úgyhogy kénytelenek voltak velem tartani. Az egyik gyerekkori barátnőm is velünk tartott, mert ő viszont érdekelte a téma. A vonaton vettem észre, hogy kicsit pöszén beszél, és takargatja a száját. Kérdeztem is tőle, hogy mi a baj, ő pedig megmutatta a pár hetes fogszabályzóját, amit annyira kínosnak érzett, hogy nem is árulta el nekem, hogy van. Azt mondta, hogy nem is igazán a szerkezet az, ami zavarja, hanem a fájdalom és a sebek a szájában, amivel ez jár. Könnybe is lábadt a szeme, amikor elmesélte, hogy amióta felrakták nem tud rendesen enni.

A társaság egyik tagja is hallotta az elkeseredett beszélgetést, és bekapcsolódott, majd elárulta, hogy három évig neki is volt, tavaly szedték le, és ő pontosan tudja, hogy mitől szenved a barátnőm. A sebek, amik ilyenkor keletkeznek szájüregben, aftásodnak és, ha nem kezeljük megfelelően, akkor elfertőződhetnek, és súlyos problémák léphetnek fel a későbbiekben. Rögtön ajánlotta is az Anaftint, ami az egyik legnépszerűbb gél az ilyen jellegű afták kezelésére. Gyors fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően enyhíti a kellemetlen érzést, speciális összetétele pedig egy ún. védőfilmet képez a sérülésen, amely hozzásegíti a sérült szövet természetes gyógyulását. Aloe vera is van benne, amit amúgy is ajánlanak a felszíni sérülések kezelésére. Sajnos az ismerősöm már nem tartott magánál Anaftint, de megadta a linket, ahonnan ő rendelte, mert már nagyon unta a patikában sorbanállást és felfedezte az internet adta lehetőségeket. A prevenció patika honlapján rögtön megtalálta az Anaftint , és 1-2 munkanapon belül már házhoz is hozták – ő speciel a munkahelyére kérte, természetesen oda is gond nélkül kivitték. Azt azért megemlítette a barátnőmnek, hogy ha el is múlnak ezek az afták, érdemes óvatosnak lenni, mert könnyen kiújulhatnak, amíg hordania kell a fogszabályzót, úgyhogy mindig tartson magánál, hogy gyorsan kezelni tudja, ha úgy alakul.

Egy kis késéssel, de megérkeztünk az öntödébe, ahol egy idős bácsi bemutatta a technikákat, mi pedig csillogó szemekkel néztük, ahogy dolgozik. Kipróbálni annyira nem mertük, mert minden forró volt, mint a láva, úgyhogy megmaradtunk kíváncsi vendégekként. Ahhoz képest, hogy alig csináltunk valamit aznap, nagyon elfáradtunk, a vonaton többen aludtak is, a barátnőm viszont a telefonját nyomkodta. Viccesen rá is kérdeztem, hogy biztos valami pasin van a dologban, de ő ekkor az arcomba nyomta a telefont, hogy a patika honlapját böngészi, mert nem csak Anaftint fog rendelni, hanem más gyógyszereket is, többek között immunerősítőt, mivel úgy érzi, hogy le van gyengülve a szervezete a rosszabb étkezési szokásai miatt. Meg is mutatta, hogy lehet kapni többféle fájdalomcsillapítót, sőt vitamin készítményeket is, ami azért már az én érdeklődésemet is felkeltette. Miután hazaértem, én is elkezdtem nézegetni az oldalt, és úgy döntöttem, hogy egy-két dolgot biztosan érdemes onnan beszerezni, főleg, ha időt spórolhatok azzal, hogy házhoz hozzák, és nem kell egy sorban rostokolnom a gyógyszertárban.