Fülelni nem mindig rossz dolog, jó is kisülhet belőle

Tudjátok, az ember mindig tanul valamit. Én valamikor két hónappal ezelőtt tudtam meg, hogy a városunk egyik szélén van egy kisebb öntöde, amire nekem pont szükségem volt egy speciális tárgy elkészítése miatt, amit ajándékba szántam egy kedves ismerősömnek, ami nemrég jött haza, már nagyon régóta külföldön lakik. Sokat agyaltam, amikor kitaláltam, hogy mivel ajándékozom meg, hogy hogyan fogom tudni megoldani az elképzelésemet, de mivel megosztottam a gondomat a kollégáimmal is, így hamar sikerült kitalálnunk valamit. És az a legjobb abban, hogy oda mentem, hogy nemcsak az ajándékot tudtam elintézni, hanem önakaratomtól függetlenül sikerült kihallgatnom két öntödei alkalmazott beszélgetését valami olyasmiről, amiről én még soha nem hallottam, de amire igazán szükségem volt.

Szóval már évek óta gondunk van a fűtéssel. Sehogy sem melegedik ki teljesen a házunk, csak ha éjjel és nappal folyamatosan járatjuk a fűtést. De attól meg olyan óriásira nő a gázszámlánk, hogy az hihetetlen. És nem teljesen értem, hogy mi történt, mert régebben ez nem volt így. Mármint nem a gáz ára, hanem sokkal kevesebb fűtéssel is kimelegedett a ház. Na ez volt az első számú gond. A második pedig az, hogy az a két klíma, amit fiatalkoromban beszereltettem a nappaliba és a konyhába már szintén alig működnek. Akkor persze nagyon menők voltak, meg csúcstechnológia, de az már elég régen volt. Ti már tudjátok, hogy mi erre a megoldás? Lehet, hogy igen, ha már hallottak a fűtés klímával lehetőségéről, de ha nem, akkor ez nektek is pont olyan új lesz, mint nekem volt az öntödében. Azonnal utána is jártam a dolognak, ahogy haza értem az öntödéből, és ekkor találtam rá a futesklimaval.com oldalra, ahonnan végül megrendeltem az új klímafelszereléseinket. Többet vettem, mint a kettő, ami volt, mert úgy éreztem, hogy a mi hálószobánkba és a gyerekek szobájába is bőven elférne egy. Hiszen nyaranként sokszor költözünk le a nappali kanapéira, mert nem tudunk aludni éjszaka. Télen persze jöhetünk, meg mehetünk, sajnos az egész ház hideg.

A webshopról informálódva több dolgot is megtudtam. Az egyik az volt, hogy a klímát önmagában is lehet fűtésre alkalmazni, de fűtéskiegészítésre is jó. Természetesen azok az olcsóbbak, amelyek fűtéskiegészítésre alkalmasak, és nem önmagukban fűtenek. Nekem pedig pontosan erre volt szükségem, ebből pedig négy darabra. Egyszerű munkásemberként azért ez nem olyan egyszerű kiadás, de épp volt némi megtakarításunk és úgy ítéltük meg, hogy ez hosszútávú befektetés, ráadásul télen és nyáron is könnyebbé teszi az életünket, tehát mindenképp élni fogunk vele. A webshopról rendelt klímaberendezések árához a kiszerelés, a beszerelés és a végfelhasználói bizonyítvány is hozzátartozik. A beszerelésnek külön örültünk, mert nem nagyon ismerek olyan szerelőt, aki ennek a beszerelésében szaki lenne.

Szóval tegnapelőttre rendeltük meg a klímákat. Direkt kivettem szabadnapot erre a napra, mert itthon akartam lenni és segíteni amiben tudok. Jól is jött a segítségem, de így is ráment szinte az egész nap a négy klíma beszerelésére. Tegnap, szombat lévén meg szintén itthon voltam, úgyhogy elpucoltam a piszkot, ami a szereléssel járt és levakoltam meg festettem a falakat azokon a pici részeken, amelyek megkövetelték ezt a fal átfúrása után. Ma már láttam, hogy a lányom fel is rakott egy képet magáról az udvaron, ahol látszik a háttérben a klíma. Még jó, hogy rendbe raktam a falat.

fűtés klímával

Egyébként pedig, a szerelők felhívták a figyelmemet a H-tarifára (amit már az oldalon is észre vettem, de nem volt időm tanulmányozni), hogy mindenképp intézzem el, mert akkor kedvezményesebb lesz az áram ára. Még csak most fogtam neki ennek a projektnek, de már így is úgy tűnik, hogy megérte beszerelni ezeket a klímákat.