Egy régen várt osztálytalálkozó

Nagyon régóta készültem az osztálytalálkozónkra. Az érettségi óta csak két-három emberrel tudom tartani a kapcsolatot. Hamar elkezdtem dolgozni az iparban, ezért aztán sosem volt könnyű csak úgy összefutni a régi barátokkal. Most viszont itt volt az alkalom!

Egy olyan étterembe foglaltunk helyet, ahol már az iskolás évek alatt is összejöttünk egyszer-kétszer. Szerencsére a hely semmit sem változott – és bár egy vendéglátóhelynek igazából haladnia kellene a korral, a mi kedvencünknek valahogyan sikerült a jó értelemben megőriznie a régi báját. Tisztaság, stílus, kellemes fogadtatás!

Szerencsére az osztályunkból szinte mindenki el tudott jönni, csak ketten hiányoztak, az egyiküknek éppen unokája született, a másik valóra váltotta az álmát és szemészorvos lett, ő éppen egy afrikai misszión dolgozott. Nagyon büszkék voltunk rá!

Hihetetlen, hogy annyi év után is ott tudtuk folytatni a beszélgetéseket, ahol annak idején megszakadt a dolog. Rengeteget nevettünk, ugrattuk egymást, pont, mint a régi szép időkben. A legviccesebb mégis az volt, hogy a hajdani, mit hajdani, a mostani legjobb barátommal ugyanúgy tudtuk játszani a fejünket, mint tejfeles szájú tinédzser korunkban. Kiderült ugyanis, hogy a nagy lakalomra mind a ketten új táskával érkeztünk.

  • De szép táskád van! Csak nem a turiban vettem?
  • Nem! Divattáska webshop! Okos ember onnan vásárol! – kontráztam én.
  • Én is onnan vettem és egy ezresért házhoz is szállították!
  • Nem ugyanonnan vetted, mert az enyémet ingyen kihozták!
  • De biztos nem volt rá 14 napos pénzvisszafizetési garancia…
  • Az nem! Mert 30 napig bármikor visszaküldhettem volna! Sőt, csomagcsere program is van, szóval ők küldték volna a futárt, hogy nekem csak oda kelljen adni neki a szajrét!
  • Az igen, micsoda ízlésed van!
  • Na, figyelj, még a VIP programba is regisztráltam. Nekem kedvezmények is járnak, ha nem tudnád!

Minden, amit mondtam, igaz egyébként. Kamasz korunkban is pont így ugrattuk egymást. Azóta mind a ketten boldog, szakmailag sikeres, családos emberek vagyunk, pedig emlékszem, abban az időben nem is gondoltunk úgy magunkra, mint akiknek ez egyszer valaha egyáltalán sikerülhet. És mégis!

Pont úgy, mint ahogy az ember találhat olyan webáruházat, ahol 3-8-14 nap helyett 30 napig is élhet a garancia!