Az otthon melege

Nem messze onnan, ahol lakom található az Öntödei Múzeum, mely korábban Ganz Ábrahám gyára volt. Már évek óta itt lakom, de még egyszer se látogattam be, pedig a történelem minden apró kis részletéért odavagyok. Nem is értem miért nem jutott még eszembe, hogy meglátogassam. Felhívtam a párom, hogy nincs-e kedve velem jönni. Már rég óta meg akarom kérni, hogy költözzön hozzám, de nem találtam a megfelelő alkalmat, gondoltam hátha öntödézés után eljön.

Elindultunk a múzeumba, hogy körül nézzünk és miközben vizsgáltuk az egyik kiállított régiséget, megemlítettem, hogy átköltözhetne hozzám. Először nem is reagált, azt hitte csak viccelek és a szemét forgatta, aztán rájött, hogy tényleg komolyan beszélek és elakadt a lélegzete. Megölelgetett és azt mondta, hogy nagyon szívesen, de akkor meg kell csináltatnunk a fűtést, mert nem bírja a hideget. Nekem ez nem lehet akadály.

Miután hazaértünk az Öntödei Múzeumból, leültem a laptop elé és elkezdtem keresgélni valamilyen fűtési lehetőséget. A párom meg átdobott egy linket, amin az elektromos padlófűtésről írnak. Azt mondta, hogy ő már régen gondolkodott, valahogy meg kellene oldani, hogy melegebb legyen a lakásomban. Most nekem állt el a lélegzetem, mennyire figyelmes, feleségül kell vennem – gondoltam rögtön. Az ábrándozás után elolvastam mindent az oldalon az első betűtől kezdve egészen az utolsóig.

Az amorf fűtőszálas elektromos padlófűtés egy új technológia segítségével képes nagy területet befűteni úgy, hogy a lakás padlózatának 80%-át kell csak lefedni. Mivel a fűtőszálak amorf módon helyezkednek el, így sokkal inkább rozsda-, és kopásállóak, illetve jobb a mágnesességük, mint kristályosodott szerkezetben elhelyezkedő társaiké. Olyannyira strapabíró ez a rendszer, hogy nem kell karbantartani és cserélni sem. A cég 15 év garanciát vállal, ami azért sokat jelent. Egyébként nem képes 30 Celsiusnál magasabb hőfokra emelkedni, ezért nem teszi tönkre a burkolatot, nem okoz kárt az emberben és a környezetben sem. Ennek a technológiának az is az előnye, hogy nem éget oxigént és így nem tud felszabadulni a káros és mérgező szén-monoxid, ezáltal biztonságos és óvja a környezetet is. A megszokott fűtési formánál, a radiátornál jóval energiatudatosabb, emiatt költséghatékony is. Az ár is igen kedvező ahhoz képest amennyi előnnyel rendelkezik, ráadásul egyszeri fizetésről van szó, időközben sem merülhetnek fel egyéb költségek.

Nagyon tetszett, amit megtudtam, ezért úgy döntöttem, hogy árajánlatot kérek. Mindezt volt lehetőségem telefonon megtenni, hála az ügyfélszolgálatnak. Így sokkal gyorsabban tudtam elintézni és a felmerült kérdéseimre is kielégítő válaszokat kaptam. Az árajánlat kérése után a következő lépés a helyszíni szemle volt. Kiérkezett egy csapat, akik felmérték a terepet, mindent lemértek és biztosítottak róla, hogy hamarosan érkezik majd a szerelő gárda. Valóban nem sokkal később meg is érkeztek a szakemberek, akik a beszereléssel foglalkoztak. Egyetlen szavam sem lehetett a munkájukra, mivel nagyon gyorsan, nagyon pontosan és nagyon szépen dolgoztak, sőt még kedvesek is voltak, elmondták, hogy biztos lehetek benne, hogy jó döntést hoztam.

Mivel ilyen hihetetlenül gyorsan lezajlott ez a procedúra, a párom már az elektromos padlófűtéses lakásba érkezett és hozta magával a szeretetét is, így végre nevezhetem ezt a lakást az otthonomnak. Már hónapok teltek el a meleg lakásban úgy, hogy együtt éltünk, úgy döntöttem nem várok tovább. Újévkor megkértem a kezét. El se hitte mi történik, de nagyon boldog volt és igent mondott, szerencsére ezt nem kötötte ahhoz legyen melegebb a lakásban, hála az elektromos padlófűtésnek.

Az én történetem talán kicsit mesébe illő, de ettől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom az elektromos padlófűtést. Sokkal jobban alszunk azóta este, sokkal tisztább, egészségesebb a levegő és fűtésszámla sincs. A komfortérzetünk felülmúlta a 100%-ot is, sose fázunk és nem azért, mert egy erőteljes hőhullám érkezik a szobákba, hanem azért, mert a sugárzott hő a szobákban lévőket melegíti. Azért is merem ajánlani, hiszen nekem is utólag került beépítésre, a burkolatban mégsem okozott károkat, gyakorlatilag akármilyen felületre fel tudják helyezni. Újonnan épülő házakba is be lehet szerelni, de vállalnak ipari területeken való munkát is, még egy öntödébe is jó lenne. Szóval bárki, aki él ezzel a lehetőséggel, az életét teszi jobbá általa.