Ausztriai munkával lett saját cégem

Egyszer voltam kirándulni a középiskolás osztályommal, és találkoztunk egy idősebb bácsival, akinek volt egy saját öntödéje. Érdekesnek találtam, hiszen milyen jó lehet azt mondani, hogy van egy saját valamid, amivel már olyan sok mindent elértél. Akkor eldöntöttem, hogy én is szeretnék majd egy ilyen valamit. Persze én nem öntödére gondoltam, mert ez a téma nem érdekel, de jó volt látni a bácsit, ahogy büszkén mesélte az elért eredményeit.

Az idő rettenetesen gyorsan eltelt és a kilencedik osztályban megszervezett kirándulás már rég a múlté. Nemhogy leérettségiztem, de azóta már elvégeztem az egyetem alap- és mesterszakát is. Szinte észre sem vettem, milyen hamar eltelt az idő. Szerencsére tudat alatt valahol az elején kapcsoltam és már akkor elkezdtem építeni a jövőm. Büszke tulajdonosa vagyok egy kozmetikai cégnek, az egészet én építettem fel, nagyon sok munkával. De nem a cég a lényeg, hanem az, hogy hogyan jutottam el idáig.

Mint minden kislány, én is szerettem már kiskoromban anyukám sminkjeit használni. Ma már olyan korban élünk, ahol az internet segítségével meg tudod mutatni a tudásodat a nagyközönségnek. Én is ezzel kezdtem. Mellette pályázatokra jelentkeztem, tanfolyamokat végeztem el, ismerősöket és barátokat, családtagokat sminkeltem ki különböző rendezvényekre. Volt, aki egy koncert miatt kért egy szép sminket, más a szalagavatójára vagy az esküvőjére. Azonban egy nagyobb áttöréshez szükségem volt pénzre. Nem is kevésre.

Kitaláltam, hogy külföldre megyek, ott sokkal jobban lehet keresni, mint itthon. Mivel annyira messze nem akartam menni, de tudok németül, Ausztria mellett döntöttem. Nem akartam évekre elkötelezni magam, tehát szezonális munkát akartam magamnak, amit ott nagyon is sokat lehet találni. Tudtam viszont, hogy egyedül nehéz lesz olyat találnom, amivel nem lesz semmi gond, vagy legalább csak minimális.

A neten kezdtem el keresgélni, mert az információszerzésnek ez a legkönnyebb útja. Beírtam a keresőbe, hogy ausztriai munkák és máris csomó lehetőséget kihozott, azonban egy cégen megakadt a szemem. Meg is nyitottam az oldalt, és azonnal megjelent előttem a Tiroli Álláskereső oldala, ahol részletes leírást találtam arról, hogy mit jelent a szolgáltatásuk, mi az, amit kínálni tudnak. Először megakadt a szemem a szolgáltatás díján, ezért továbbolvastam, sőt, elolvastam még egyszer a leírást, nehogy valami elkerülje a figyelmem. Megnéztem a korábbi pályázók véleményeit is az oldalon, megtaláltam köztük egy nagyon régi ismerősömet. Nem hittem a szememnek, milyen kicsi a világ.

Ráírtam és megkérdeztem tőle, hogy mi a véleménye erről a cégről és szerencsére csak pozitív dolgot mondott. Ez még jobban megnyugtatott, úgyhogy nem haboztam sokáig. Egy hónapot vártam még a jelentkezésemmel, hogy meglegyen a pontos összeg a szolgáltatáshoz. Nem akartam a céget sem megváratni, nehogy azt higgyék, hogy kamuzom. Úgyhogy vártam, míg a kezemben nem volt a pénz. Akkor viszont már telefonáltam egyből és belevágtam. Nem volt semmi gond, hiszen tudok németül, a német telefonos interjún hamar átestem, emailben mindent megkaptam, utalás is könnyen ment, hiszen minden ilyennel tisztában vagyok, hogyan kell csinálni. A pályáztatás napját is közösen megbeszéltük, nem az volt, hogy ők diktálnak és majd akkor lesz, amikor ők mondják. Nekem már ez is fura volt, nem megszokott itthon ez az együttműködési módszer.

A pályáztatásom napján rengeteg emailt kaptam, és hiába értek a számítógéphez és gépelek vakon, akkor is egy fél napom elment az emailezéssel, olyan sok munkáltató írt. Hívtak telefonon is, elég gyakran csörrent meg a telefonom, ami elsőre zavarba ejtő volt, mert nem szeretek telefonálni, de aztán belejöttem. Két nap alatt találtam munkát, ahol másfél szezont húztam le. Ez alatt összeszedtem annyi pénzt, ami elegendő kezdőtőke volt ahhoz, hogy saját vállalkozásba kezdjek.

És így jutottam el odáig, ahol most tartok. Persze kellett mellé egy kis segítség, de egy pályázat keretein belül találtam egy befektetőt, aki segített beindítani a dolgokat. Azóta pedig olyan mértékben felgyorsult minden, hogy még én sem hiszem el! Boldog vagyok, hogy van egy saját cégem!