A Xado a papa kopott csontjaira is jó

A papám öntödében dolgozott igen sokáig, és a testét megviselte a fizikai munka. Szegény elég sokat betegeskedik, mióta nyugdíjba vonult, folyton ápolgatni kell, mert hol a dereka fáj, hol a térde, elkoptak a csontjai és a porcai az öregapónak mostanra. Múltkor annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni, még a vacsora is kijött belőle, én vittem oda neki a lavórt. Azt mondta a doktor, hogy a szervezete teljesen legyengült, kimerült, és ebből az állapotból nagyon nehéz visszakerülni a régi, mozgékony önmagához. De sem ő, sem mi nem adtuk föl a reményt. Nagyapa, miután hazakerült a kórházból, egy hétig csak feküdt és nézte a televíziót – tőle nem megszokott módon. Nagyon szánalmas látvány volt, ahogy az a hatalmas ember nem tud felállni egyedül mosdóba, segíteni kell neki feltápászkodni, és a medvetest, az a nagy súly egészen rádől az elején az emberre, addig, amíg vissza nem nyeri az egyensúlyát. Nagyon sajnáltam a nagyapát, de mindig kérdés nélkül segítettem neki bármiben. Odabújtam hozzá minden egyes ilyen alkalom után, és a fülébe suttogtam, hogy minden rendben lesz, ő is rendbe fog jönni, és semmilyen maradandó gondja nem marad, csak szedje össze magát és ne hagyja el a reményt. Nagyapa ezek után, meg az egy hét után, amit otthon töltött, tényleg egészen megerősödött. Sokkal jobban érezte magát, még főzőcskézni is kiment a konyhába.

Ekkor döntöttem el, hogy valami jelzésértékűt akarok tenni érte, vagy legalább meg akarom ajándékozni valamivel, aminek örülhet. Tudtam, hogy nagyapa legfőbb kincse az autója, szóval valami kocsikkal kapcsolatos dologgal akartam őt meglepni. Megfigyeltem, hogy gyakran rendel az olajwebshop.hu oldaláról, szóval rákerestem én is, és úgy döntöttem, xado adalék lesz az, amit rendelek majd neki. Gyorsan kiválasztottam azt, amit a legmegfelelőbbnek tartottam, aztán már csak arra kellett figyelnem, hogy ne a nagyapa legyen az, aki átveszi a csodás ajándékot tartalmazó csomagot.

A XADO 1 Stage revitalizáló gélre esett a választásom, amely egy olyan xado adalék, amely megújítja a járgány elkopott alkatrészeit. Úgy éreztem, ez valami fontos lehet a nagyapának, úgy éreztem, talán értékelni fogja ezt a fajta igyekezetet. Hogy lássa, talán neki is csak egy ilyesfajta adalékra van szüksége ahhoz, hogy jobban legyen ismét, hogy lássa, ha ez még a gépeknél is működik, vele is minden rendben lesz. Egy nap aztán, a rendkívül jó árú és minőségű xado adalékkal a kezemben léptem hozzá oda a konyhában. Papa nagy szemekkel bámult rám, látta a lépésemben rejlő lendületen, hogy akarok majd tőle valamit, de sejtelme sem volt arról, hogy mégis mit. Kinyújtottam a kezemet, és az övébe tettem az adalékot.

Összegyűltek a könnyek a szemében. Azt mondta, igen, tudja, ez az a revitalizáló gél, amely a súrlódó, már egészen kopott fémfelületekre egy új, fémkerámia anyagú felületet készít. Nem is igazán ráépül, hanem bele az anyagba. Eggyé válik vele, megerősíti. Javítja a motor teljesítményét, gyorsabbá teszi, triplájára növeli a motor élettartamát, és a hidegindítást is biztosítja. Amikor legurult a szeméből az első könnycsepp, rögtön átöleltem, hogy ne lássam a többit. A papa szerette, ha a gyengeségeiről nem vettünk tudomást. Szóval megölelgettem, simogattam a hátát, majd amikor éreztem, hogy ismét rendesen veszi a levegőt, nem szaggatottan, mint aki épp sír, kimentünk az udvara, és együtt használtuk az autóra a gélt.